UiB Blogg            

Forskning i midnattssol

23. July, 2014

Skrevet av: Publisert: Wednesday, July 23rd, 2014

 

Endelig har G.O.Sars ankommet det første området som skal kartlegges, Eggvin banken på Kolbeinsey ryggen.  Da vi søkte gjennom dette området i fjor sommer oppdaget vi et nytt hydrotermalt felt, som ble døpt «de syv søstre».  Dette navnet ble gitt etter strukturen til feltet som består av syv vulkaner med flat topp.

 

Vi ankom området på mandag morgen og det første som skjedde var at vår eminente AUV, Hugin, ble sluppet ut i vannet. Hugin sitt arbeid er å kartlegge havbunnen under oss, noe den kan gjøre med utrolig nøyaktighet. I tillegg til dette har vi tatt flere CTDer, en sediment kjerne og hatt to dykk med ROVen Aglantha.

 

Dykkene med ROVen har vist oss underverkene som er skjult under havoverflaten. Dette er virkelig et fantastisk sted med hvite bakteriematter omgitt av rosa og oransje anemoner. Med tanke på geologien i området er det også grunn til å hoppe i taket, med vulkanske og hydrotermale strukturer i skjønn symfoni. Kort sagt er hele området unikt og forbløffer alle og enhver på båten.

 

Her følger noen bilder av den vakre midnattssolen og våre aktiviteter så langt

DSC03182DSCN5926 DSCN5859


Kommentarer:

Leave a Reply